Een business plan opstellen financieel

Begin daarom je businessplan met de ruwe structuur, en vul dat verder in waar nodig. Wie zijn je klanten? Hieruit blijkt snel of u over voldoende middelen beschikt om alle investeringen te betalen.

Een ondernemingsplan is ook een instrument om uw onderneming voor te stellen. Misschien rekent u op 10 werkuren per dag, maar hoeveel van die werkuren kunt u werkelijk factureren?

Gaat uw bedrijf binnen de 3 jaar na opstart failliet? Met een goed onderbouwd ondernemingsplan geeft u leveranciers en financiers de boodschap dat u goed nagedacht hebt over de overlevingskansen van uw zaak. De aanvraag van patenten?

Daarnaast heeft UNIZO Startersservice een gratis online tool ontwikkeld die u helpt bij het opstellen van een financieel plan. Pas wanneer uw omzet boven het break-even punt uitstijgt, is uw bedrijf winstgevend. In een cashflow-overzicht verzamelt u alle factoren die invloed hebben op uw inkomsten en uitgaven zoals inkomsten uit de verkoop van uw product, uitgaven voor de aankoop van grondstoffen, uitbetaling van lonen, kapitaalaflossingen, betalingen van intresten… Het verschil tussen beide geldstromen bepaalt de cashflow van uw onderneming en geeft u een goed overzicht van waar en wanneer er tekorten kunnen ontstaan, en wat de reden is.

Is deze eerste stap naar de opstart van je eigen onderneming duidelijk voor jou? Welke kosten en opbrengsten verwacht u?

Stel zelf een succesvol businessplan op

Of misschien heeft uw boekhouder wel een Excel template van een financieel plan voor u ter beschikking? Hou bij deze berekeningen rekening met de praktische haalbaarheid van de vooropgestelde omzet.

Langs welke kanalen bereik je hem? Met uw financieel plan zoekt u antwoorden op vragen als: Het Business Model Canvas is daarbij een prima basis. Hoe positioneer je je zaak, product of dienst?

Moet je geld lenen bij een bank of een andere instelling? U gaat na hoeveel kapitaal u zelf kunt investeren en hoeveel u moet lenen bij de bank of investeerders.

Dit zijn kosten die u zult moeten maken nog voor u een eerste klant heeft. Je moet geen ondernemingsplan opstellen, maar je scoort er goede punten mee bij iedereen die nuttig kan zijn voor jouw zaak, zoals investeerders en eventuele partners.

Wat is een financieel plan? Dan kunnen u en uw vennoten aansprakelijk worden gesteld als uit het financieel plan blijkt dat u niet voldoende startkapitaal heeft voorzien.

Wat wilt u precies doen? Wanneer uw omzet break-even is, heeft u noch verlies, noch winst gemaakt. Eigen bedrijf oprichten Bedrijfsadministratie By Partena Professional 23 maart Broedt u op een zakelijk idee? Daarvoor maakt u een sterkte-zwakteanalyse en beantwoordt u vragen als: Je moet immers vooraf weten hoe je de opstart van je zaak betaalt.

Hoe verdien je geld? Zijn uw plannen financieel haalbaar en zullen ze uw zaak rendabel er maken? Wat is je missie?

Een goed ondernemingsplan of businessplan

Waar zult u zich vestigen? Welke middelen heb je nodig? Heb je wel een businessplan nodig? Hoe schets je een concreet plan van aanpak? Wees niet bang om meer uitleg te vragen. Hoe wil je je aanpak financieren?Of u nu een eenmanszaak begint of een vennootschap, een ondernemingsplan en het bijhorend gedetailleerd financieel plan opstellen is altijd een goed idee.

Hoe stel ik een financieel plan op?

U krijgt een goed beeld van wat de toekomst brengt. Ik heb altijd al zelfstandig ondernemer willen zijn en heb dankzij mijn studie en opgedane ervaring ook de kennis voor het opstarten van een eigen zaak.

Het werk bij mijn huidige werkgever bevalt mij prima, maar ik zou toch graag zelf wat meer initiatief willen tonen in de vorm van het opstarten van een eigenlijk chocolaterie. Een financieel plan opstellen was nog nooit zo makkelijk.

Met het Financieel Plan in Excel zijn alle rapportages aan elkaar gekoppeld. Geen dubbele invoer! Een ondernemingsplan opstellen is het werk van de zaakvoerder – en dat ben jij. Vraag het dus niet aan je boekhouder, want niemand kent je plannen beter dan jijzelf.

Vraag het dus niet aan je boekhouder, want niemand kent je plannen beter dan jijzelf. Hier kan je volledig gratis jouw ondernemingsplan en financieel plan van A tot Z uitwerken.

Uitgewerkt door UNIZO Startersservice, maar ook perfect bruikbaar voor gevestigde ondernemers die een nieuwe project willen opstarten.

Businessplan opstellen

Een financieel plan maakt deel uit van je business plan. Je wilt natuurlijk dat je project rendabel is. Uit het financiële plan zal blijken of je business plan ook financieel haalbaar is.

Download
Een business plan opstellen financieel
Rated 4/5 based on 82 review